Българин в Англия: Няма паника заради коронавируса

Държавата отпуска финансова помощ на засегнатите
6 май 2020 11:38, Ния Христова
68

Великобритания оглави класацията за най-голям брой починали от коронавирус в Европа. Смъртните случаи в страната вече са над 30 000. Британското правителството дълго отказваше да наложи строги мерки за борба срещу COVID-19. То беше въведено едва на 16 март.

Българинът Стоян Китанов живее на Острова. Той сподели пред Bulgaria ON AIR, че сред обществото няма никаква паника.  
 
"Хората се разхождат по улиците, трафикът е облекчен. Бяхме посъветвани да тренираме. Едни ходят на работа, други тичат. Туристи няма", обясни той.
 
Сънародникът ни допълни, че Великобритания е осигурила между 80 и 100% финансови помощи за всички работещи и такива, които се самоосигуряват. 
 
"Има сектори, които функционират, хората са по-малко на работа, някои работят от вкъщи. Не го усещаме като криза, спокойни сме", посочи Китанов. 
 
Той допълни, че големият брой на заболели от вируса и смъртните случаи се дължат на голямото население. 
 
"Само Лондон е 12 милиона. Здравната система е сериозно развита и може да понесе удар", прогнозира той.
 
Стоян Китанов каза още, че обществото е по-скоро положително настроено към британския премиер Борис Джонсън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Понеже в Ин гилиз ко е само Мю мюн и те не могст да четат и затуй няма паника. Те са на социални.
58
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 43Знаем ги ние тези българи.........Знаем ги ние традиционните български лайнюве от държавата БКП-Лаяняррия, не закъсняват да се изккендзат в реките и езерата, за да се получи още по-голяма Говннярия.:))))))))))))))))))))))
57
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 56....че във френските стоматологични клиники в района на Кале, например, не можеш да се разминеш от британци....Лъжите и файлетоните на някои български хронични ганнююве и говвнююве няма как да не те развеселят! :))))))))))))))))))))))))))
56
2
 
5
 
! Отговори
А бе преди 4 години
Какво ме интересува има ли,няма ли паника там? Да се оправят както искат,мен ме интересува тук да сме добре!
55
3
 
4
 
! Отговори
Гошо преди 4 години
До Анонимен 56Потвържавам като личен свидетел
54
1
 
11
 
! Отговори
Хаили Лайкли преди 4 години
Там на пандемията и викат "пенсионни реформи".Затова се правят че всичко е ОК.
53
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До T.k. Анонимен, No 30Още един, който не е чувал, че в България има и доста прилични частни клиники, в които обслужването е на нивото в Британия. Но, също както и там - не е безплатно. Същият този никога не е чувал, че във френските стоматологични клиники в района на Кале, например, не можеш да се разминеш от британци. Които са наясно какво е нивото там и в родината им. Същите тези, след като си оправят зъбите, опустошават местните магазини...Просто факти. Нищо лично.
52
4
 
4
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 4 години
До Анонимен: Ти наистина ли мислиш, че "днес.бг" се разпространява само на територията на БГ-то? Ахахахахаха, мисирка, ахахахаха.
51
5
 
3
 
! Отговори
Инфо преди 4 години
до #48 престани с таз лъжлива информация от WHO. Ти знаеш ли че в Китай са умрели над 21 милиона ??? Въобще си нямаш и на идея колко са запазени и колко починали !!!На вас и *** да ви покажат , и на него ще повярвате !!!
50
3
 
4
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 4 години
Ама как така не сте паникьосани? Ама, моля Ви се, паникьосайте се.
49
7
 
13
 
! Отговори
Инфо!! преди 4 години
А до здравната система тук в Лондон .Дори и добър ден не знаят какво е !!!Званях по спешност ... чаках 5 часа и 30 минути да доиде Бърза Помощ . Дори живея на 15 минути пеша от Болницата в която Boris Johnson се лекуваше . Пълни аматьори сте да ви кажа понеже видях че има хора който тук пишат че работят в здравната система . Та вие сте " Бавно развиващи " за това много лекари се заразихте !!
48
3
 
12
 
! Отговори
Инфо!! преди 4 години
до #42 аз знам че е Българин , познавам го лично и сам работил с него .Информацията която ви дава е оскъдна но е вярна.Икономиката на Англия в края на месец Март падна повече от -30% . 90% от работищите спряха работа и това е един голям капан с гигантски загуби. Моя обект преди завършване ( месец преди да бъде отворен) беше затворен за две седмици в центара на лондон до Fitzrovia park. От 150 работника сега работят само 15 човека с охраната.
47
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Живеел в Англия...Я стига шеги, тези от Англия даже не са и чували за днес.бг.Живееш в някое софийско село Люлин 1, 2, 3 ... или Младост 1, 2, 3. или 50.
46
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"се дължат на голямото население"я виж тук бе браточка!https://worldometers.info/coronavirus/Или си забравил просто тройно правило от 3 клас с това миене на чинии....
45
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Живея и аз в Англия. Паника няма, икономиката функционира на половина както казва. Повечето смъртни случаи са в Лондон където е изключително гъсто населено. Това каква е бройката тук и в останалите европейски страни няма голямо значение. Може тук просто хората да са с повече съпътстващи заболявания, които са основните причини за смъртността, а не толкова самият вирус.
44
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересното е друго-Какво мисли доцент Мангъров за случващото се в ЮК ,имайки предвид ,че в началото, управляващите се бяха хванали за идеята за колективния имунитет?Англичаните впрочем ,бяха предупредени от Борис Джонсън,че ,,много ...ще загубят близки и хора ,който обичат"(цитирам по памет)
43
1
 
3
 
! Отговори
Ваня преди 4 години
Я, какъв сладур на снимката
42
4
 
12
 
! Отговори
БЕЗ ПАНИКА преди 4 години
вземаш белия чаршаф, завиваш се, качваш се на автобуса и пътуваш към крематориума. Докато пристигнеш си готов.Най-важното, без паника!
41
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Знаем ги ние тези българи...
40
7
 
3
 
! Отговори
Абе преди 4 години
Кой го знае колко е българин...